Tuurlijk is je werk of je business belangrijk. Net als je gezin. Je geeft jezelf voor de volle 100 procent. Doe je dat ook in bed? Of zit de sleur in je relatie?

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kun je je tussen de lakens óók volledig geven?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heb je überhaupt nog wel zín in een spicy avond?

Sleur⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ook deze week sprak ik weer meerdere vrouwen over hun seksleven. Of eigenlijk moet ik zeggen ‘sekscoma’. Want het is wel héél erg rustig in de slaapkamer en het is overduidelijk dat het tijd is om de boel wakker te schudden. De één heeft het over sleur, de ander over ‘gewoon’ geen zin hebben.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sommigen zetten na zo’n gesprek de stap om met me te gaan samenwerken, anderen nog niet. En dat is oké; je moet er wel zelf enthousiast over zijn. Soms is het moment niet helemaal goed. Of ze willen het eerst nog zelf proberen. Of eerst hun huis reorganiseren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het lijkt de beste weg. Soms is het dat ook. Bijvoorbeeld als je in een rouwproces zit of als je baby net drie weken oud is. Dan wíl je juist dat alles eerst weer een beetje ‘normaal’ gaat aanvoelen.

Sleur: de makkelijkste weg?


Maar meestal is het niet aanpakken van je probleem stiekem toch vooral kiezen voor de makkelijkste weg.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want dan kun je gewoon weer lekker op de bank kruipen met een dekentje. En daarna slapen, want ja, je moet morgen wel gewoon vroeg op.

Maar daarmee kom je niet van die sleur af. En krijg je zéker je verlangen naar die sexy avond niet terug. Uiteindelijk krijg je er alleen maar meer discussies en ‘gedoe’ van. Jouw relatie zou de eerste niet zijn waarbij één van beide partners toch die ’s gaat kijken wat dat nou precies is, Tinder…

En nee, dat zeg ik niet om lullig te doen. Of om je zo snel mogelijk klant te maken. Het is gewoon zoals het is. Een relatie die lang seksloos en vol sleur zit, wordt uiteindelijk altijd een probleem.

Pleasure paashaas⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Natuurlijk kun je blijven wachten, hopen.. misschien wordt het vanzelf beter, ooit. Misschien komt de pleasure paashaas dit jaar wel bij je langs. You never know.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zelf zou ik het er niet op wagen. Zoek uit wat jouw verlangen door het dak laat gaan. Je relatie en je leven zijn het waard. En jij bent het zéker waard.

Hoe zit het met de sleur in jouw relatie?

 

sleur