Hoe haal je je seksleven uit het slop? Begin eens met het stellen van deze drie simpele vragen. 

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie samen een spannende avond hadden. Je bent druk met je business, hij was pas laat thuis, de kids vroegen veel aandacht of je hebt andere dingen aan je hoofd. En zonder dat je het doorhad, is je interesse in seks naar de achtergrond verdwenen.

Het kan de beste overkomen. De vraag is: wat doe je eraan? Zeker als het verlangen langer wegblijft dan een paar weken.

Hieronder vind je enkele vragen die je jezelf dan kunt stellen. De antwoorden die je geeft, kunnen je in de richting van jouw oplossing sturen.

 

Wat vind jij opwindend?

1. Wat heb jij nodig om in de stemming te komen? Het lijkt een logische vraag en toch kom ik heel veel vrouwen tegen die daar geen echt antwoord op hebben. Ze verwachten dat ze spontaan ‘zin’ krijgen en dat het vanzelf zal gaan. Vaak is dat niet zo en daar is niks mis mee. Wel is het belangrijk om te weten wat voor jou goed werkt tussen de lakens. Kijk terug naar eerdere spannende avonden die je ervaren hebt. Wat maakte het opwindend? Hoe kun je daar meer van krijgen?

Bespreek je verlangens

2. Goede seks is niet voor iedereen hetzelfde. Grote kans dat je partner en jij andere verlangens hebben en ook andere dingen aangenaam vinden. Daarnaast verander je zelf ook, waardoor wat je opwindend vindt óók verandert. Bespreek wat je prettig vindt en wat niet. Gooi de schroom overboord; het zal je seksleven goed doen.

Stop met wachten

3. Je kunt wachten en hopen tot het vanzelf beter wordt. Of je komt zelf in actie. Aan elke relatie moet je werken, ook in de slaapkamer. Meestal begint dat bij jezelf. Wat kun jíj doen om jullie relatie weer hot & spicy te maken?

saai seksleven: tijdelijk of permanent?

4. Is dit tijdelijk? Of is je leven op dit moment eigenlijk ‘normaal’? In tijden van veel stress, ziekte of verdriet is het logisch dat je je bed alleen gebruikt om in te slapen. Maar als het stof is neergedwarreld, wordt het tijd om de draad weer op te pakken. In welke situatie zit je? Wees eerlijk.