Reviews & Love

Suzan, zelfstandig ondernemer: ‘Ik heb al ruim twintig jaar een geweldige relatie, we houden intens van elkaar. En toch merkte ik al vrij snel dat mij interesse in seks minder werd. Ik had er weinig behoefte aan. Mijn man wel, dat was lastig.

Uiteindelijk spraken we af dat we dan maar zouden accepteren dat we geen of nauwelijks seks meer hadden. Hij wilde zich daar wel bij neerleggen, zo veel houdt hij van mij. Maar ik wil dat toch niet. Ik vind mezelf te jong om geen seks te hebben en ik weet dat onze relatie fijner is als we wél seks hebben.

Door met Heleen samen te werken heb ik geleerd hoe ik over mijn drempel heen kan komen om aan seks te beginnen. Ook heb ik handige oefeningen gekregen om meer zin te krijgen. Nu hebben mijn man en ik na bijna vijftien jaar weer een seksleven!’

“De drempel om aan seks te beginnen is nu veel lager. Ook heb ik veel aan de oefeningen om meer zin te krijgen.”

“Heleen heeft me laten zien dat seks ook leuk kan zijn! Ik voel nu welke fijne dingen ik kan ervaren met mijn lijf en ik geniet ervan.”

Carola, ambitieus, druk leven en moeder: ‘Seks voelde voor mij altijd als iets wat er nu eenmaal bij hoort. Maar door Heleen ben ik het meer gaan zien als iets wat mág. Ik voel nu wat voor fijne dingen ik kan ervaren met mijn lichaam. Ook zie ik waar ik te streng was voor mezelf en hoe ik het makkelijker kan maken om te genieten. Heleen heeft me laten zien dat seks ook leuk kan zijn! We zijn er weer lekker mee bezig.’

Daniëlle, begin dertig, ondernemend en moeder: ‘Ik had al heel veel maanden weinig zin in seks, vooral doordat het altijd druk was in mijn hoofd. Ik had al van alles geprobeerd, zoals er met vriendinnen over praten, erover lezen en speeltjes gekocht. Sommige dingen hielpen even, maar daarna liet ik het toch weer liggen.

Ik zag seks meer als iets wat ik voor hem deed. Dan was ik er daarna weer vanaf. Soms had ik zelfs seks met hem zodat hij in ruil daarvoor de vervelende klusjes in huis deed. Niet goed natuurlijk.

Toen ik zwanger werd, hoorde ik van iedereen dat het daarna alleen maar moeilijker wordt om de seks leuk te houden. Toen ben ik een traject bij Heleen gaan volgen. In het begin vond ik het wel spannend om over seks te praten, maar dat werd snel makkelijker.

De gesprekken hebben me echt serieus goed geholpen. Ik weet hoe ik meer rust kan voelen als we in bed liggen en ik kan veel meer genieten nu. Ik heb veel aan de inzichten die Heleen me gegeven heeft.’

“De gesprekken met Heleen hebben me echt goed geholpen. Ik weet nu hoe ik rust kan voelen in bed en ik geniet veel meer van de seks met mijn vriend.”

Deelnemer online programma ‘Met jouw tips lukt het nu veel beter om mijn aandacht erbij te houden tijdens seks. Verder verheugt het me je te vertellen dat ik de afgelopen weken voor mijn doen heel veel seks heb gehad!’ 

Let’s Spice Things Up