I AM VERY DEFINITELY A WOMAN

And I enjoy it

MARILYN MONROE
(MAAR HET HADDEN OOK MIJN WOORDEN KUNNEN ZIJN..)

Het had een ontspannen avond moeten worden met chips, een wijntje en een leuke film. Maar ontspannen voelde ik me niet. Ik dacht namelijk maar aan één ding: straks gaan we naar bed en dan moeten we ‘het’ doen.

Het was namelijk al een tijdje geleden dat er actie was geweest tussen onze lakens. Ik hield (en hou!) onwijs veel van mijn man, maar die seks.. pfff.. ik was moe en ik had wel wat anders aan m’n hoofd.

Maar ja, wat moest ik dan?

Alwéér zeggen dat ik geen zin had?
Of gewoon maar doen alsóf ik zin had en zin maken?

Het voelde allebei niet oké.

Ik voelde me steeds schuldiger en ik maakte me zorgen. Dit kon natuurlijk niet goed zijn voor onze relatie. Bovendien: ik wilde verdorie zelf ook gewoon weer zin hebben!

Want het was echt niet altijd zo saai geweest.

In het begin van onze relatie was het elke keer raak als we elkaar zagen. Ik hoefde maar íets van een biceps te zien en ik was al op weg naar de slaapkamer.

Maar toen, zoals ik daar op de bank zat, voelde het heel anders. We hadden inmiddels twee kinderen, een eigen bedrijf, een huishouden en al die drukte die het leven met zich meebrengt. Ik had van alles aan mijn hoofd en ik was ‘s avonds gewoon afgepeigerd.

Ik had weinig zin om dan nog in een stoeipakje door de kamer te gaan huppelen.

Maar echt.., wat baalde ik ervan.

Ik wilde genieten van seks met de man van wie ik zo veel hield

Ik wilde me sexy voelen, en ontspannen, in plaats van altijd maar aan mijn werk te denken. Ik wilde weer die vrouw zijn met wie je het leuk kunt hebben in de slaapkamer. Want ik wist dat die vrouw er ergens nog wel was. 

 Maar waar ik haar kon vinden? Geen idee.

Soms was er ineens een dag waarop het er wél van kwam.

Dan voelde ik me een paar dagen opgelucht, want we hadden het weer even gehad.

Maar wat ik me bleef afvragen, was: hoe kon het dat dit zo’n ‘ding’ tussen ons was geworden? Want áls we het deden, had ik het prima naar mijn zin,

En steeds nam ik me voor dat het vanaf nu beter zou worden. Ik zou ons seksleven niet meer laten versloffen. Echt niet. Maar dan gingen er toch weer drie seksloze weken voorbij. Het knagende gevoel kwam terug en alles begon weer van voren af aan.

Ik werd er knettergek van. En verdrietig. 

Zo saai en seksloos; dit was ik niet en zo wilde ik ook niet meer zijn. Ik dompelde mezelf onder in boeken over liefde en relaties, volgde cursussen en bestudeerde mijn eigen gedrag.

Ik ging van pleasure weer een prioriteit maken. Eindelijk, want stiekem hadden liefde, seks en relaties al jaren mijn interesse.

Door daar de ruimte aan te geven, weet ik nu wat er nodig is om ‘s avonds wél zin te hebben, ook als het een lange dag was. En ik voel hoe geweldig het is om écht te genieten in de slaapkamer, zonder gedachtes die alsmaar afdwalen.

En wat ook heel fijn is: ik merkte dat zakelijke connecties en klanten anders met me omgingen. 

Gesprekken verliepen makkelijker en ik kon beter overbrengen wat ik wilde zeggen. Met meer enthousiasme, betere energie en meer overtuigingskracht. 

De pleasure en de energie die ik voelde, kwam ook zakelijk goed van pas.

Dit moet je van me weten

ALS JE IETS ZEGT

Ik kan goed tussen de regels door lezen. Daardoor hoor en voel ik ook wat je níet zegt. Grote kans dus dat ik het doorheb als je ergens omheen draait of als je de waarheid niet onder ogen durft te zien. En dan zeg ik dat ook. Voor sommigen is dat te intens. Maar voor wie ertegen kan, is het verdomd effectief.

PRAKTISCH

Ik sta best spiritueel in het leven, maar onze gesprekken zijn over het algemeen nuchter en praktisch. We gaan dus geen deep dive-baarmoederreis maken of knuffelen met je innerlijk kind. Wel werk ik met Human Design en geef ik je soms een visualisatie-oefening.

ACTIE

Ik kan ben van de actie en het aanpakken. Doordat ik snel zie hoe jij je situatie kunt verbeteren, weet ik ook snel welke oefeningen of actiepunten voor je werken. Als we samenwerken, verwacht ik dat je daarmee aan de slag gaat. Als je daar geen zin in hebt, dan ben ik waarschijnlijk niet de juiste coach voor je.

 

 

En dit ben ik ook

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde

We leerden elkaar kennen in een discotheek in Den Haag. Hij was de reden dat ik minimaal twee keer per week in een naveltruitje en een latex broek de deur uit ging. I love the nineties, zeg maar.

Weinig maakt me zo blij als latinmuziek

Geef mij J. Balvin, Shakira of Kaoma en mijn feestje is compleet. Sinds kort heb ik een dj-set waarmee ik liedjes aan elkaar probeer te draaien. Daar moet ik nog wel even op oefenen.

Ik heb te weinig geduld voor romans of fictie

Wel lees ik non-stop boeken over relaties, seks, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Het eerste zelfhulpboek kocht ik op mijn zeventiende, dat was ‘Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen’.

Mijn visie

Het wordt tijd dat we gewoon ‘s eerlijk zijn over hoe belangrijk seks is in een relatie.

We moeten het prioriteit geven, in plaats van het er maar een beetje bij te doen. Natuurlijk draait het om liefde, maar een seksloze relatie veroorzaakt vaak problemen in de relatie. Hierdoor kan ook de liefde in het gedrang komen. Ik vind dat we dat moeten voorkomen en dat we relaties óók in de slaapkamer moeten vullen met fun, ontspanning en pleasure.

Mijn aanpak

Dat je seksleven aandacht nodig heeft, betekent niet dat er iets mis is met je.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een arts, benader je situatie dan ook niet vanuit een medische invalshoek. Mijn aanpak is praktisch, nuchter en persoonlijk.

Wanneer je met mij samenwerkt, draait het vooral om het creëren van een sexy mindset, het ontcijferen van je sex drive en het terugbrengen van ontspanning en fun in de slaapkamer. 

Ik kijk naar hoe jij in elkaar zit, wat voor relatie jullie hebben en naar wat jij zelf kunt doen om meer te genieten in de slaapkamer. Want hoewel jullie seksleven van jullie samen is, begint verlangen, ontspannen en genieten bij jóu.

Human Design

Ik werk met Human Design. Dat betekent dat we aan de hand van je geboorteplaats, -datum en -tijd bepalen wat voor type jij bent in de liefde, in je relatie en in de slaapkamer. Het is een geweldig systeem om eindelijk te begrijpen waarom je bent zoals je bent en wat je nodig hebt in je relatie.

Daarnaast zorgt het ontdekken van je Human Design ervoor dat je ook je ook het doen en laten van je partner beter begrijpt. Doordat jullie elkaar beter kunnen geven wat jullie nodig hebben, zul je meer gaan genieten van elkaar; tussen de lakens, maar ook in de rest van jullie relatie.

De vrouwen die bij mij een traject hebben doorlopen, zien allemaal grote positieve veranderingen in hun seksleven; zowel in hun mate van verlangen als in hun ontspannning, genot en plezier in de slaapkamer.

Life Long Learning

Ooit studeerde ik af als journalist. Maar wat bleek: van liefde, seks en relaties ging mijn hart veel sneller kloppen. Ik zie mezelf als een life long learner en ben altijd wel ergens nieuwe kennis aan het opdoen. Hoewel ik het meest leer van de fantastische vrouwen en stellen met wie ik werk, vond ik dit ook waardevol voor mijn ontwikkeling als pleasure coach:

  • Roadmap to sexual development – a coaching perspective (cursus Liana Buzea, 2020)
  • Sex Coach training course (cursus Richard Blonna 2020)
  • Meditation to guide others (Melissa Crowhurst 2018, certificaat)
  • Reiki I (2009) Reiki II (2018)
  • Certified Relationship Workshop Facilitator for life coaches (Joeel & Natalie Rivera, 2016)
  • Vitaliteitscoach (Civas 2016)

Boeken en literatuur

Seksuele geheimen van de vrouw, Mantak Chia
Come as you are, 
Emily Nagoski
Mama Gena’s School of Womenly Arts, Regena Thomashauer
Mating in Captivity, Esther Perel
Human Design, Chetan Parkyn
Human Design, Guido Wernink & Sarah Leers