Jij kleedt je uit, hij kleedt zich uit en…. Actie! De seks kan beginnen.​​​​​​​​
​​​​​​Zo werkt het niet, dat snap jij ook. En toch zou het zomaar kunnen dat je bij jezelf denkt: ‘Ben ik nou nóg niet opgewonden?’.​​​​​​​​

Opgewonden raken, waarom duurt het zo lang?

Je wil dat jullie het weer eens doen vanavond. Het was een prima dag, de avond was ook oké en het is bovendien al weer een tijdje geleden. Dus let’s do this. Klinkt goed. Alleen… Zodra jullie allebei in de slaapkamer zijn aangekomen, herinner je dat je morgen best vroeg op moet. En wat had die klant nou ook alweer aan je gevraagd? Je probeert je gedachten weg te drukken, want hé, jullie zijn hier voor de seks.

Terwijl je je vent over zijn rug streelt, realiseer je je dat je écht nog niet in de stemming bent. Je wíl wel in de stemming komen, maar je voelt ‘m nog niet echt, zeg maar. Terwijl je liefste zijn broek losmaakt, vraag jij je af hoe je opgewonden moet raken. Liefst een beetje snel natuurlijk, want je zit wel gewoon met die wekker.

Na een paar minuten vraag je je af waarom het tegenwoordig allemaal zo lang duurt, dat opgewonden raken.
Dat moet toch sneller kunnen?

Mocht je jezelf hierin herkennen, even een paar dingen:

Seks is niet de daad. Het is alleen maar een mogelijk resultaat van alles wat er eerder gebeurd is. Het gevolg van een blik, een aanraking, een goedgetimede uitspraak met een spannend randje… Of wat jou dan ook maar in de stemming kan brengen.​​​​​​​​

En ook daarna, wanneer jullie dan samen in bed belanden, is seks eigenlijk nog steeds niet waar het om gaat. Het gaat om het voelen, om het genieten van de aanraking, het helemaal opgaan in hoe ontzettend sexy je je voelt en hoe heerlijk je hem vindt… Dát is wat je wil voelen.

Gaan zitten wachten op geiligheid of het moment dat je nat genoeg bent, draagt daar niet aan bij. Sterker nog: hoe meer jij je gaat afvragen of er al bijna geneukt kan worden (ik zeg het maar zoals het is), hoe minder zin je daarin krijgt. De kunst is je over te geven aan het moment en aan alles wat je voelt. Zonder naar de klok te kijken of van jezelf te verlangen dat je sneller klaar bent voor penetratie.

Want die druk… precies dát maakt dat het opgewonden raken alleen maar langer duurt.

In de stemming komen

En om nog even in te gaan op het opgewonden raken zelf… Er zijn zó veel factoren die bepalen waardoor jij in de stemming komt voor seks. Associatie, herinneringen, geuren, sfeer, muziek, aanrakingen, smaken, ontspanning… En recht daar tegenover vind je de turn-offs, die er juist voor zorgen dat jouw sexy mood als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Daarover moet ik misschien nog eens een ander blog schrijven.

 

Opgewonden raken: laat het los

Maar voor nu wil ik zeggen: seks is kunnen loslaten, je openstellen voor aanraking, in het moment zijn en daarvan genieten. Gun jezelf dát eerst eens. Grote kans dat die opwinding dan ook ineens om de hoek komt kijken.
​​​​​​​​

ONLINE MASTERCLASS

30 MAART 2022